lördag 3 oktober 2009

Lekar och spel


Vissa saker begriper man inte, som det på bilden. Inte tusan blir man sugen. Inte ens om man som jag, gillar lever.

Numera jobbar jag ju på en restaurang, där serveras en alldeles utmärkt kalvlever. Dock har vi inga bilder på maträtterna.

Vi har haft en återkommande gäst som alltid har bett att få sin mat delad för han har brutit armen och har den i paket (armen, inte maten). Det är väl ok om det är helt kött men när det är köttbullar? Då kan man väl dela själv? Eller är det så att han bara har en arm och det är den som är bruten? Det är kanske Def Leppards trummis som blivit stammis?

En annan gäst använder nog inte kniv och gaffel, troligtvis äter personen inte med fingrarna heller. Jag tror att denna person liksom kör ner huvudet i tallriken och försöker snappa upp maten. Detta är förklaringen till att hälften ligger på golvet och resten på bordet. Lite näring för mycket pengar.

Häromdagen hade det uppenbarligen utkämpats någon form av mästerskap i tandpetarfäktning. Kanske ett DM? Inte vet jag om man samlas på olika krogar runtom i landet och har utslagstävlingar för att sedan ha final på finare krog i huvudstaden? Eller kanske hade man kast med litet spjut? Jag vet inte, bara att golvet var fullt av tandpetare.
En dag hade man tävlat i tidningsklipp. Vem kan strimla en tidning i flest bitar? På kortast tid, får man förmoda. Många strimlor blev det. Undrar vad vinnaren fick för pris? Undrar också vilket tillstånd gästen befann sig i, som trodde att springan mellan bordet och väggen var ett ställe där man förvarade sina begagnade prillor.
Funderar på hur stackaren kände sig, den personen som lekt älskar, älskar inte med ett par rosor. Många kronblad blir det. Hoppas det slutade lyckligt, hoppas också att någon kan upplysa personen i fråga att man använder Margeriter eller Gerberor för detta ändamål. Samt att man får bara göra det på en blomma inte hålla på till man får det svar man vill.
Kissa på kanten och kast med liten papperstuss i stor papperskorg som man oftast missar är vanligt förekommande.
Vanligaste nöjet är annars glaskrossning, den brukar både personal och gäster uppskatta.

Och så tror man att folk går på krogen för att äta!

Inga kommentarer: